Чланци поређани по датуму: уторак, 09 фебруар 2010

ПОНЕДЕЉАК СИРНЕ НЕДЕЉЕ НА АЕРОДРОМУУ храму који слави Спаљивање моштију св. Саве I архиепископа српског на Аеродрому, Његово Преосвештенство Еписокоп шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у понедељак,  8. фебруара 2010. године.

ОДРЖАН САСТАНАК УРЕДНИКА ПРАВОСЛАНИХ РАДИО И ТЕЛЕВИЗИЈСКИХ СТАНИЦА У КРАГУЈЕВЦУБлагословом Његовог преосвештенства епископа шумадијског г. Јована Радио Златоусти Српске православне епархије шумадијске организовао је у уторак, 8. фебруара састанак уредника православних радио и телевизијских станица Српске православне цркве. Тема састанка је била умрежавање и програмска сарадња. Састанак је завршен договором да се покрене иницијатива код надлежних архијереја и Светог архијерејског синода Српске православне цркве о оснивању  Асоцијације електронских црквених медија која би потом јединствено наступала пред државним органима и потенцијалним финансијерима. Посао израде предлога Статута будуће Асоцијације поверен је г. Драгану Тадићу, заменику главног уредника Радија Искон. Договорена је, такође, размена емисија и других садржаја како би се програм свих радио и телевизијских станица учинио разноврснијим и квалитетнијим.

Са благословом Његовог преосвештенства епископа шумадијског г. Јована за сутра (уторак, 9. фебруар) је најављен састанак уредника свих православних црквених медија Српске православне цркве који послују на територији Србије.  Подсећамо да у Србији има 13 православних црквених електронских медија од чега су 11 радио станице и две телевизије, као и још пет католичких радио станица.

Са благословом Његовог преосвештенства епископа шумадијског г. Јована данас (понедељак, 8. фебруара) је у Епархијском двору одржан састанак уредника радио станица са територије Српске православне Епархије шумадијске са циљем да се успостави програмска сарадња између ових станица и епархијског радија „Златоусти“.