Чланци поређани по датуму: петак, 30 јануар 2015

Светосавска академија као подесећање на прву прославу Светог Саве у Србији која је 1840. године обележена у Крагујевцу, одржана је у Књажевско-српском театру под покровитељством града Крагујевца и Шумадијске епархије.

ПРОСЛАВА САВИНДАНА НА АЕРОДРОМУВелики број верника, међу којима су се посебно истицала деца школског и предшколског узраста, слио у се храм светог Саве на дан светог Саве и тиме показао улогу, значај и славу која овом светитељу припада у нашем народу.

Светом Литургијом началствовао је јереј Иван Антонијевић уз саслужење свештенства светосавског храма у Крагујевцу. Благољепију светог богослужења допринели су крагујевачки богословци којима је руководио професор појања Немања Старовлах.

ОДАНИЈЕ БОГОЈАВЉЕЊА НА АЕРОДРОМУУ понедељак 26. јануара 2015. године на Оданије Богојављења, када наша Света Црква слави мученике Ермила и Стратоника, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму светог Саве на Аеродрому. Преосвећеном владици су саслуживали протојереј-ставрофор Милан Борота, јереј Иван Антонијевић и ђакон Милош Ђурић.