Чланци поређани по датуму: петак, 05 јануар 2018

ВОЈСКА ЈЕ ЧУВАР ТРАДИЦИЈЕ И СЛОБОДЕМинистар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, у раним јутарњим часовима, секли су бадњаке у Добановцима, а нешто касније присуствовали и Светој архијерејској литургији и налагању бадњака, поводом обележавања Бадњег дана у касарни „Бањица 2“ у Београду.

Литургију је предводио епископ шумадијски и архијереј надлежан војним свештеницима господин Јован.

Министар Вулин честитао је свим православним верницима данашњи празник у име свих припадника Министарства одбране и Војске Србије, и пожелео им да га проведу са онима које воле, који њих воле, са онима који су им дали имена и онима којима су они дали имена.

БАДЊЕ ВЕЧЕ У ТОПОЛИВерници Карађорђеве Тополе су на Бадње вече испунили простор порте и храма Светог великомученика Георгија на Опленцу делећи радост једни са другима и чекајући један од највећих хришћанских празника – Божић.

СВЕШТЕНСТВО АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА БЕЛИЧКОГ У ПОСЕТИ ДЕЦИ ОМЕТЕНОЈ У РАЗВОЈУУ данима предпразништва рођења Богомладенца Исуса Христа, настављајући десетогодишњу традицију, свештенство Архијерејског намесништва беличког је и ове године своју љубав и бригу према осетљивим групама наше заједнице пројавило кроз поделу пригодних пакетића и друге опреме која олакшава њихово функционисање.

БАДЊЕ ВЕЧЕ У САБОРНОМ ХРАМУСвештенство престоног града Крагујевца, окупило се како би као што су некада мудраци кренули у сусрет Богомладенцу Христу, и они кренули у сусрет и своме Епископу благовестили рађање Онога пред ким трепти васељена. Епископ је традиционално заједно са свештенством унео бадњак у Епископски двор.

ПРОСЛАВА БАДЊЕ ВЕЧЕРИ У МЛАДЕНОВЦУНа Бадње вече након вечерњег богослужења прочитана је Божићна посланица Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована. Више хиљада Младеновчана, који су у раним вечерњим часовима испунили у потпуности храм Успења Пресвете Богородице и црквену порту, желели су да чују Богонадахнуте речи свог Архијереја и захваљујући чињеници да је било обезбеђено озвучење нису остали ускраћени. Након окрепљујућих речих нашег Владике обављено је освећења бадњака и верујућим Младеновчанима је подељено више од пет стотина бадњака.