Чланци поређани по датуму: петак, 18 мај 2018

ХОР ХРАМА СВЕТИХ АПОСТОЛА ПЕТРА И ПАВЛА ИЗ ЈАГОДИНЕ У ПОСЕТИ СВЕТИЊАМА БЕОГРАДАУ организацији Руског дома у Београду и Радио Телевизије Србије и са благословом Његове Светости Патријарха Српског Господина Иринеја, поводом Дана словенске писмености и културе, у Београду 19. маја 2018. године на платоу испред храма Светог Саве одржан је здружени наступ хорова чланова Савеза хорова Србије. Том приликом учешће у поменутој манифестацији узеле су и чланице хора при храму Светих апостола Петра и Павла у Јагодини.

СЕМИНАР ЗА ВЕРОУЧИТЕЉЕРектор Богословије “Светог Јована Златоуста” протојереј ставрофор проф. др Зоран Крстић и директорка Центра за стручно усавршавање запослених у образовању Зорица Николић, потписали су Уговор о сарадњи ове две институције која ће се одвијати у области организовања и реализације стручних семинара и трибина, као и заједничком пројектном наступању.

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ПОСЛАНИЦА ПАТРИЈАРХА ПАВЛА СРБИМА“ ОДРЖАНА У МЛАДЕНОВЦУДана 19. маја 2018. год. у парохијском дому храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, организована је 22. Духовна трибина на којој је представљена нова књига господина Дејана Лазаревића „Посланица патријарха Павла Србима“. На промоцији су прочитане рецензије писца, песника и сликара Маје Недељковић и писца, сликара и пијанисте Миодрага Чолаковића. Стихове су поред аутора произносили и др Весна Кнежевић и професор Славиша Ђукановић.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ ВИНОГРАДИУ петак 18. маја 2018. године, Његово Преосвештенство,Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради. Епископу су саслуживали протојереј Драган Брашанац и ђакон Милутин Гашевић.