Чланци поређани по датуму: недеља, 08 април 2018

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ПАНТЕЛЕЈМОНА У СТАНОВУДруги дан Васкрсења Христовог, на светли понедељак,  Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску литургију у храму Св. Великомученика Пантелејмона у Станову.  Епископу су саслуживали: протојереј-ставрофор Милан Борота, протојереј-ставрофор Живота Марковић, протојереј Драган Брашанац, протојереј Јадран Димовски, ђакон Милош Павић и ђакон Недељко Дикић.

ДАН ВАСКРСЕЊА ХРИСТОВОГ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У САБОРНОМ ХРАМУ У КРАГУЈЕВЦУВаскрсење Христово је победа над смрћу, победа над грехом, победа над ђаволом, то је пролеће за душу људску. Једна васкршња песма дивно каже: „Данас Христос као сунце засија из гроба, данас грану пролеће у душама нашим“. Васкрсење је празник радости, наде, и живота.

У Саборном храму у Крагујевцу у поноћ уз појање васкршње стихире: „Воскресеније Твоје Христе Спасе“...и брујање звона Саборног храма, уз упаљене свеће, отпочело је свечано Васкршње јутрење и Васкршња литија, коју је предводио Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован са свештенством саборног храма и мноштвом верног народа града Крагујевца. По повратку у храм, настављено је Васкршње јутрење, радосним песмопојем васкршњег канона: “Васкрсења је дан, просветимо се људи...“.