Чланци поређани по датуму: недеља, 28 јануар 2018

САВИНДАН ПРОСЛАВЉЕН У ТОПОЛИ

Празник посвећен највећем српском светитељу окупио је у Карађорђевој цркви у Тополи велики број верујуће деце која су дошла у свети храм да својим умилним гласом и светосавским рецитацијама подсете на лик и дело Растка Немањића, на духовно савршенство грешног монаха Саве и на непролазну славу и светост првог Архиепископа српског.

Литургијским сабрањем началствовао је архијерејски намесник опленачки протојереј – ставрофор Миладин Михаиловић уз саслужење протонамесника Александра Петровића и ђакона Уроша Костића.

СЕМИНАР СВЕШТЕНСТВА ОРАШАЧКОГ И ОПЛЕНАЧКОГ НАМЕСНИШТВА У АРАНЂЕЛОВЦУДана 29. јануара када наша Света Црква прославља празник „Часне вериге апостола Петра“ Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован је служио Свету Архијерејску Литургију у храму Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу.

Његовом Преосвештенству су саслуживали протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, архијерејски намесник опленачки, протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, протојереј Ђорђе Радишић, протонамесник Александар Петровић, јереји Милош Митровић и Милош Мијатовић, протођакон Иван Гашић и ђакони Урош Костић и Немања Искић.