Чланци поређани по датуму: уторак, 04 септембар 2018

СВЕТА ЛИТУРГИЈА У МАНАСТИРУ ДЕНКОВАЦДана, 5. септембра 2018. године, када наша Света, Саборна и Апостолска Црква прославља и свечано празнује светог свештеномученика Иринеја Лионског и светог мученика Лупа, Његово Преосвештенство, Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску литургију у манастиру Успенија Пресвете Богородице - Денковцу.

Његовом Преосвештенству саслуживали су високопреподобни архимандрит Нифонт (Павловић) из шабачке епархије, протосинђел Пајсије (Будимир) из сремске епархије, игуман ове свете обитељи архимандрит Серафим (Божић), игуман манастира Саринац протосинђел Николај (Младеновић), настојатељ манастира Пиносава игуман Петар (Драгојловић),  као и свештенство и ђаконство епархије шумадијске.

ЧАС ДУХОВНОСТИ У МАЛОМ КРЧМАРУ У оквиру Госпојинских свечаности које се традиционално одржавају у Епархији шумадијској, у среду, 5. септембра 2018. године, на Оданије Успења Пресвете Богородице, у основној школи у Малом Крчмару је одржан духовни час посвећен Пресветој Богомајци. Због недовољно простора у самој школи, духовни час је одржан у Дому културе.

Велико задовољство и радост верницима Малог Крчмара је учинио Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, који је са свештенством лепеничког и рачанског намесништва био гост часа духовности. Владику је добродошлицом дочекала директорка ОШ “Карађорђе” из Раче, госпођа Весна Вићентијевић. Свечаности су присуствовали и представници локалне самоуправе из Раче, директорка средње школе у Рачи, представници Црквеног одбора у Малом Крчмару и многобројни родитељи и наставници.

ЛИТУРГИЈСКА ПОСЕТА ЕПИСКОПАШУМАДИЈСКОГ Г. ЈОВАНА КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ СТАНОВОУ уторак, 4. септембра 2018. године, на празник светих мученика Агатоника и Горазда Чешког, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, служио је Свету Архијерејску литургију у храму Светог великомученика Пантелејмона у Станову.

Владици Јовану су саслуживали протојереј-ставрофор Синиша Марковић и протојереј Сретко Петковић. За певницом је певао протојереј Драгослав Милован.