Чланци поређани по датуму: субота, 24 мај 2008

- Хришћанство (сусрет Бога и човека) -

Vladika GrigorijeУочи пете недеље – Самарјанке, од Васкрсења Христовог, 2008. године, Црква у Аранђеловцу је угостила Његово Преосвештенство, епископа захумско-херцеговачког, Господина Григорија, који је том приликом одржао предавање на тему: НЕДЕЉЕ СВЕТЛЕ ЧЕТРДЕСЕТНИЦЕ, у сали парохијског дома петропавловске Цркве.

Епископа Григорија, је испред свештенства и верног народа овога краја, дочекао епископ-домаћин, Његово Преосвештенство Господин Јован, Владика шумадијски, који је у препуној сали представио владику Григорија, као представника генерације млађих владика у нашој помесној Цркви, посебно нагласивши да је влкадика Григорије достојни наследник и доследни ученик владике Атанасија и у уводној речи најавио предавање.

Americ episkop JovanОд раног јутра 24. маја, у порти храма окупљао се верни народ из Амерића и околних села да учествује у прослави храмовне славе - Св. Никодима архиепископа српског.

Свештенство и верни народ дочекали су свог архијереја на улазу у порту и пожелели му добродошлицу. У препуном храму Његово преосвестенство Г. Јован служио је Свету архијерејску литургију уз саслужење свештенства младеновачког намесништва и појање црквеног хора из Тополе.