Чланци поређани по датуму: субота, 30 септембар 2017

ХОР „СВЕТИ САВА“ У ОБЛИАСКУ МАНАСТИРА КОПОРИН И ТУМАНЕХор „Свети Сава“ који ради при храму посвећеном првом просветитељу српском, црквене општине на Аеродрому, у недељу 01. октобра 2017. године обишао је светиње Браничевске епархије, манастире Копорин и Тумане.

Чланови хора, од којих највећи део сачињавају деца предшколског и школског узраста, на ово поклоничко путовање кренули су рано ујутро и најпре стигли у манастир Копорин, где су узели учешће на Светој Литургији, на којој је сав народ одговарао. У храму посвећеном Светом архиђакону Стефану, верници прилазе молитвено кивоту са моштима Светог деспота Стефана Лазаревића (у народу Свети Стефан Високи), задужбинара овог манастира, тражећи благодат исцељења бездетности и благослов за брачни живот.

УСТОЛИЧЕН ЕПИСКОП ДАЛМАТИНСКИ Г. НИКОДИМ (КОСОВИЋ)У недељу, 1. октобра 2017. године, на дан Светог Евменија Гортинског и Свете мученице Ариадне, пре свете архијерејске Литургије у Саборном храму Успења Пресвете Богордице у Шибенику, новонаречени Епископ далматински г. Никодим изложио је своје исповедање православне вере, одговарајући на питања Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја и архијереја. На молитву окупљени свештеници, монаси и благочестиви народ са дивљењем су слушали новог архијереја и духовог учитеља како прецизно излаже учење Православне Цркве.

СЕДМА СМОТРА ЦРКВЕНОГ БЕСЕДНИШТВА У ПОПОВИЋУБлагословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, под покровитељством Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Министарства правде Владе Републике Србије, Градске општине Сопот и Центра за културу Сопот, у суботу 30. септембра 2017. године у порти цркве Светог великомученика Георгија у Поповићу одржана је седма по реду „Смотра црквеног беседништва“.