Чланци поређани по датуму: уторак, 24 новембар 2020

СВЕТИ КРАЉ СТЕФАН ДЕЧАНСКИ ПРОСЛАВЉЕН У СУШИЧКОМ ХРАМУУ уторак, 24. новембра 2020. године, када наша Црква прославља и празнује светог мученика Мину, светог Теодора Студита и светог краља Стефана Дечанског – Мратиндан, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог великомученика Димитрија у Крагујевцу. Саслуживали су свештеници и ђакон овог светог храма, а за певницом су појали ученици крагујевачке Богословије.

УСНУЛА У ГОСПОДУ МОНАХИЊА КСЕНИЈА (ГАЈОВИЋ)Дана 22. новембра 2020. године уснула је у Господу у својој 72. години монахиња Ксенија (Гајовић) из манастира Благовештење (рудничко).

Монахиња Ксенија (Гајовић) рођена је 19. маја 1949. године у Полумиру код Ушћа од оца Николе и мајке Милице. Била је једна од четворо деце. Детињство је провела на службама у Студеници. У манастир Благовештење је дошла по препоруци оца Јулијана у својој 22. години.

ПОЛУГОДИШЊИ ПОМЕН ПРОТОЈЕРЕЈУ СТАВРОФОРУ ИЛИЈИ ПОП-ЛАЗИЋУУ уторак, 24. новембра, на породичној гробници Поп-Лазић, на старом Сибничком гробљу, служен је полугодишњи помен протојереју-ставрофору Илији Поп-Лазићу.

Свештенство архијерејског намесништва космајског узнело је Господу молитве за душу проте Илије, уз присуство родбине и пријатеља породице.