Чланци поређани по датуму: петак, 21 мај 2010

ВЛАДИКА ЈОВАН - БОЖИЈА ЉУБАВ ЈЕ ИЗВОР КОЈИ НИКАДА НЕ ПРЕСУШУЈЕСветом Архијерејском Литургијом у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу, прослављен је празник појаве Часног Крста у Јерусалиму. Литургијом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, који је након прочитаног Јеванђеља одржао надахнуту беседу.

ЛИТУРГИЈА У СТАНОВУУ уторак 18. маја 2010. године, у храму Светог Великомученика Пантелејмона у Станову, служио је Свету Архијерејску Литургију Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован.

ВРЕДНО ПРИЗНАЊЕ ЗА ЦРКВЕНИ ХОР ОПЛЕНАЦ ИЗ ТОПОЛЕ Шеснаестог маја ове године Црквени хор “Опленац” из Тополе учествовао је на деветом хорском фестивалу “Мајске музичке свечаности” у Бијељини, у категорији камерних хорова и освојио сребрну медаљу са 90,33 поена. Ово је први значајнији наступ нашег хора и врло смо поносни што смо освојили ово, за нас, врло важно признање. За учешће на овој културној манифестацији добили смо благослов Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована.

СОЦИЈАЛНА АКЦИЈА"Обрели смо се у потрошачком свету који се родио из бајке о отвореном друштву, друштву које служи себичном појединцу, појединцу који кмечи за својим грађанским правима и индивидуалним слободама, правима да своју индивидуалност заштити од сваког поштеног и потпуног односа са другим човеком па макар му то био и најближи род.

ЕПИСКОП ЈОВАН СА СВЕШТЕНИЦИМА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА ЛЕПЕНИЧКОГ И ЊИХОВИМ ПОРОДИЦАМАТрадиционално окупљање свештеника Архијерејског намесништва лепеничког и њихових породица, ове године је уприличено 17. маја, а место окупљања је била Баточина.

УПОКОЈИО СЕ У ГОСПОДУ МОНАХ САВА САБРАТ МАНАСТИРА ТРЕСИЈЕ ПОД КОСМАЈОМ Након дуге и тешке болести и времена проведеног у болници у раним јутарњим сатима 15 маја 2010. године упокојио се у Господу монах Сава, сабрат манастира Тресије. Отац Сава рођен је давне 1921. године у малом шумадијском селу Дубона надомак Младеновца од оца Милосава и мајке Лепосаве добивши на крштењу име Властимир.

НЕДЕЉА СВЕТИХ ОТАЦА ПРВОГ ВАСЕЉЕНСКОГ САБОРА У РАНИЛОВИЋУ КОД АРАНЂЕЛОВЦА У Недељу Светих Отаца Првог Васељенског сабора, Предстојатељ наше помесне Цркве, Епископ шумадијски Господин Јован посетио је село Раниловић надомак Аранђеловца, где је, у храму Светих апостола Вартоломеја и Варнаве служио Свету Архијерејску Литургију.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ПОПОВИЋУ КОД СОПОТАУ суботу 15. маја 2010. године, када Црква молитвено прославља Пренос моштију Светог Атанасија Великог и Светог цара Михаила, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Поповићу код Сопота.

ГОРЕ ИМАЈМО СРЦАНа Светога пророка Јеремију на радост благочестивог народа у Виноградима, Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке служио је Епископ шумадијски Г. Јован, уз саслужење јереја Милана Петровића и Мирољуба Миладиновића.