Чланци поређани по датуму: уторак, 14 фебруар 2017

ИЗЛОЖБА ИКОНА У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ ЛАЗАРЕВАЦУ среду, 15. фебруара 2017. године, на празник Сретења Господњег, у Центру за културу Лазаревац, полазници радионице за иконопис при лазаревачком храму, изложбом икона обележили су три године свога постојања. Наиме, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, школа иконописа почела је са радом баш на овај празник који је и узет као слава њених ученика.

ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА ЦРКВЕ СВЕТА ТРИ ЈЕРАРХА У ТОПОЛИУ недељу, 12. фебруара 2017. године, када наша Света Црква прославља празник Света Три Јерарха и ову недељу посвећује новозаветној причи о блудном сину, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету Архијерејску Литургију у Тополи, у задужбинској цркви која је посвећена истоименом празнику. Епископу су саслуживалипротојереј – ставрофор Миладин Михаиловић, архијерејски намесник опленачки, пензионисани протојереј – ставрофор Драгомир Ракић, протођакон Иван Гашић и ђакон Урош Костић.

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА И КРШТЕЊЕ У БУКОВИЧКОМ ХРАМУ У АРАНЂЕЛОВЦУДана 11. фебруара када наша Света Црква прославља спомен на пренос моштију Светог Игњатија Богоносца, Преосвећени Епископ шумадијски Господин Јован је у храму Светог Архангела Гаврила у Аранђеловцу служио Свету Архијерејску Литургију. Епископу Јовану су саслуживали архијерејски намесник орашачки, протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић, протојереј Љубиша Ђураш, јереји Иван Теодосић и Милош Мијатовић, протођакон Иван Гашић и ђакон Немања Искић. У склопу Свете Литургије на данашњи дан је крштена и Јелисавета, ћерка протонамесника Дејана Тодоровића, парохијског свештеника у месту Јеловик надомак Аранђеловца.