Чланци поређани по датуму: петак, 04 јануар 2013

ЛИТУРГИЈА У СТАНОВУНа дан Светог Игњатија Богоносца, Светог Данила Архиепископа српског (Претпразн. Рождества), 2. јануара 2013. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог великомученика Пантелејмона у Станову.

Након прочитаног Јеванђеља Владика Јован се богонадахнутом беседом обратио својој духовној пастви.

ВЛАДИКА ЈОВАН – НИЈЕДНО ДОБРО КОЈЕ ЧОВЕК УЧИНИ НЕЋЕ ПРОПАСТИ У понедељак 31. децембра Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Литургију у храму Светог Саве на Аеродрому.

Црква 31. децембра прославља Светог мученика Севастијана, и Светог Модеста.

ДРУЖЕЊЕ СА КЊИЖЕВНИЦИМА У ЛАЗАРЕВЦУ У недељу, 30. децембра 2012. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, у сали парохијског дома у Лазарецу, после Свете Литургије, уприличено је дружење са књижевницима из Београда, Мирјаном Булатовић и Благојем Баковићем.

Ово дружење поклон је Црквене општине Лазаревац верницима за празник Материце.

Божићна посланица Српске Православне Цркве

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
СВОЈОЈ ДУХОВНОЈ ДЕЦИ
О БОЖИЋУ 2012. ГОДИНЕ

И Р И Н Е Ј

ПО МИЛОСТИ БОЖЈОЈ

ПРАВОСЛАВНИ АРХИЕПИСКОП ПЕЋКИ, МИТРОПОЛИТ БЕОГРАДСКО-КАРЛОВАЧКИ И ПАТРИЈАРХ СРПСКИ, СА СВИМ АРХИЈЕРЕЈИМА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ, СВЕШТЕНСТВУ, МОНАШТВУ И СВИМ СИНОВИМА И КЋЕРИМА НАШЕ СВЕТЕ ЦРКВЕ: БЛАГОДАТ, МИЛОСТ И МИР ОД БОГА ОЦА, И ГОСПОДА НАШЕГА ИСУСА ХРИСТА, И ДУХА СВЕТОГА, УЗ РАДОСНИ БОЖИЋНИ ПОЗДРАВ:

Мир Божји – Христос се роди!

Радујте се, праведни, кличите небеса,
Играјте горе јер Христос се роди...
(стихира на божићном јутрењу, глас четврти)