Чланци поређани по датуму: понедељак, 11 септембар 2017

КЛИНИЧКИ ПСИХОЛОГ ДР ВЛАЈКО ПАНОВИЋ ГОСТ 20. ДУХОВНЕ ТРИБИНЕ МЛАДЕНОВАЧКЕ ЦРКВЕДана 12. септембра 2017. год. у Парохијском дому храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског господина Јована, организована је Духовна трибина на којој је говорио клинички психолог из Београда доктор Влајко Пановић.

Ово је била јубиларна двадесета трибина у организацији младеновачке Цркве, а тема је била „Најчешће грешке у васпитању деце“. Братство храма, на челу са Архијерејским намесником протојерејем-ставрофором Жељком Ивковићем, одлучило се на организовање трибина, пошто је постојала велика жеља и потреба верујућих Младеновчана (посебно младих родитеља) да чују и разговарају са неким ко се на успешан начин и више година бави проблемима кроз које пролази савремена породица. Организовање ове трибине у потпуности је преузело братство храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу.

ЛИТУРГИЈСКО КРШТЕЊЕ У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У ВИНОГРАДИМАУ уторак 12. септембра 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради. Епископу су саслуживали протојереј Драган Брашанац, протонамесник Мирољуб Миладиновић, протођакон Иван Гашић и ђакон Милутин Гашевић.

Овом приликом владика Јован је следујући древној црквеној пракси и отачким учењима, у оквиру литургијског Сабрања, крстио малог Димитрија Шаренца из Крагујевца.

ВЕРА ЈЕ НАШЕ НАЈВЕЋЕ БЛАГОУ петак 8. септембра 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради. Епископу су саслуживали протојереј Драган Брашанац и ђакон Милутин Гашевић.