Чланци поређани по датуму: четвртак, 07 април 2016

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА У АРХИЈЕРЕЈСКОМ НАМЕСНИШТВУ БЕЉАНИЧКОМУ среду, 6. априла 2016. године, у храму Светог великомученика Димитрија у Конатицама, Његово Преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован, служио је пређеосвећену литургију. Епископа је дочекао велики број народа и деце, а саслуживали су му: јеромонах Онуфрије (Вранић) духовник манастира Драче, професор на Богословском факултету протојереј-ставрофор др. Радомир Поповић, Архијерејски намесник бељанички протојереј-ставрофор Видо Милић, јереј Драган Поповић и јереј Стефан Дамњановић. Пре литургије отац Онуфрије исповедио је свештенике бељаничког намесништва.

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА БЕЛИЧКОГУ петак, треће недеље Великог поста, 1. априла 2016. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован началствовао је Светом Литургијом Пређеосвећених дарова у храму Светог пророка Јеремије у селу Милошеву.

Епископу су саслуживали: јеромонах Онуфрије Вранић, помоћник намесника беличког јереј Миломир Тодоровић, протонамесник Бобан Сеновић-парох мијатовачки, јереј Милан Ђорђевић-парох јагодински, протођакон Небојша Јаковљевић и протођакон Нинослав Дирак.

Литургијском сабрању, претходила је Света Тајна исповести, којој су приступили свештеници и ђакони беличког намесништва, а исповедник је благословом Епископа био јеромонах Онуфрије.

ОСВЕЋЕЊЕ КРСТОВА ЗА ЦРКВУ У ЗАВОДУ У МАЛИМ ПЧЕЛИЦАМАВелика радост за Завод у Малим Пчелицама, за све штићенике и запослене у њему, и за Цркву Божију у граду Крагујевцу и епархији шумадијској.