Чланци поређани по датуму: недеља, 05 мај 2019

“ВИ КОЈИ СЕ У ХРИСТА КРСТИСТЕ, У ХРИСТА СЕ ОБУКОСТЕ”У недељу антипасхе 5. маја 2019. године, када наша Света Црква прославља и празнује Светог Теодора Сикеота и Светог Свештеномученика Платона Бањалучког, после литургијског сабрања окупила су се некрштена деца из парохије превешке, у пратњи својих родитеља, кумова и најближе родбине, како би примили Свету Тајну крштења и постали чланови Цркве Христове.

Молитве су узносили јереј Александар Јаћимовић, парох превешки и протојереј Драгослав Цветковић, свештеник у пензији.

РЕДОВНА КАНОНСКА ПОСЕТА ВЛАДИКЕ ЈОВАНА ЦРКВИ У ТРНАВИСедмог дана од празника Васкрсења Христовог, у Томину недељу 5. маја 2019. године, мештани села Доња и Горња Трнава, заједно са својим парохијским свештеником протојерејем – ставрофором Слободаном Богојевићем, имали су част и задовољство да дочекају свог архијереја. Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију уз саслуживање архијерејског намесника опленачког протојереја – ставрофора Миладина Михаиловића, протојереја Милана Савића, протонамесника: Слободана Радивојевића, Остоје Пешића и Дејана Динића као и ђакона Уроша Костића и Стевана Илића. Чтецирали су Ђорђе Петровић, Милан Михаиловић и Јован Гајић.

ТОМИНА НЕДЕЉА У ХРАМУ НА БОЗМАНУУ Томину недељу, по Васкрсењу Господа нашега Исуса Христа, црква на Бозману прославила је своју храмовну славу. Служили су оци: протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, протонамесник Бранислав Матић, и ђакон Александар Ђорђевић. Ове недеље у Јеванђељу по Јовану, читамо једну причу о томе како се Господ јавио ученицима по Васкрсењу, од којих многи нису поверовали да се јавио. Међу њима је био и апостол Тома, који није хтео да верује док не опипа ране од клинова на рукама Господњим.