Чланци поређани по датуму: понедељак, 28 август 2017

ВЕЛИКА ГОСПОЈИНА – СЛАВА САБОРНОГ ХРАМА У КРАГУЈЕВЦУУ СЛАВУ И ЧАСТ НАЈСЛАВНИЈЕ ОД СВИХ ЉУДСКИХ БИЋА

ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ!

Ми прослављамо Ону која је најславнија од свих људских бића створених у свим световима. Нема тог бића људског којe се појавило на овој плавој планети, коме је толико узвишених славопоја, песмопоја и похвала написано и отпојано, као у славу Оне, која је сместила несместивог у утробу своју, Оне, која је измирила Творца и творевину Његову, Оне која је на свет донела Сина Јединородног, Бога живог, Марија Богородица Приснодјева.

У Њену славу и част, братство Саборног храма, благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, уз помоћ и подршку Града Крагујевца, организовало је осме по реду Великогоспојинске духовне свечаности.

ВЕЛИКА ГОСПОЈИНА СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА У МЛАДЕНОВЦУУ понедељак 28. августа 2017. године, парохијани младеновачког храма Успења Пресвете Богородице, молитвено су, као и у претходних 107 година, прославили храмовну славу. Евхаристијским сабрањем верног народа Божијег началствовао је протонамесник Зоран Алексић, парох 2. међулушки уз саслуживање умировљених парохâ младеновачких протојереја-ставрофора Драгољуба Ракића и протојереја-ставрофора Милорада Лазића, Архијерејског намесника младеновачког протојереја-ставрофора Жељка Ивковића, старешине младеновачког храма протојереја Слободана Кеџића, јереја Марка Јефтића и ђаконâ Милутина Гашевића и Небојше Поповића. Прославу су увећали чланови хора младеновачког Храма под вођством јереја Ненада Марковића.