Чланци поређани по датуму: недеља, 14 април 2019

СА ИЗВОРА ВОДЕ ЖИВЕ...У недељу, 14. априла 2019. године у манастиру Светог Великомученика Георгија на Липару уприличен је сусрет и разговор Преосвећеног Владике Господина Јована и верног народа.

Разлог окупљања је била жеља и настојање да се кроз разговор укрепимо, оснажимо и поучимо о вери и путу који је пред сваким од нас, нарочито у овим данима Великог поста, када се припремамо за најсвечанији и најсветлији Празник Васкрсења Христовог.

ПРЕДАВАЊЕ И КОНЦЕРТ У ЛАЗАРЕВЦУПете недеље Васкршњег поста, 14. априла 2019. године, верници Лазаревца имали су прилику да присуствују интересантним и душекорисним дешавањима у организацији лазаревачке црквене општине.

По завршетку Литургије, у свечаној сали парохијског дома одржано је предавање “Утицај хришћанског поста на спречавање савремених хроничних болести”.

ГЛУВНА НЕДЕЉА У ХРАМУ СВЕТОГА САВЕ У КРАГУЈЕВЦУГлувне недеље, 14. априла 2019. године, одржан је пети по реду духовни разговор после свете Литургије. Разговор је водио ђакон нашег храма и вероучитељ у ОШ “Мирко Јовановић”, на Аеродрому у Крагујевцу, Александар Ђорђевић. Тема нашег окупљања је била “Уздржање као стил живота”.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИПете недеље Великог васкршњег поста када наша света Црква молитвено прославља успомену на Свету Марију Египћанку, Његово Преосвештенство Епископ шумадисјки Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Свете Петке у Смедеревској Паланци.