Чланци поређани по датуму: субота, 02 мај 2015

ЛИТУРГИЈСКИ ЖИВОТ СВЕШТЕНИКА У уторак 28. априла 2015. године, Благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, у сали Духовног центра Саборног храма, одржан је семинар за свештенство крагујевачког, лепеничког и левачког архијерејског намесништва, на тему: ЛИТУРГИЈСКИ ЖИВОТ СВЕШТЕНИКА. Гости предавачи овог семинара били су професори Православног Теолошког факултета Универзитета у Београду: проф. др Зоран Крстић, проф. др Ненад Милошевић, доценти Србољуб Париповић и Растко Јовић.

СВЕТУ АРХИЈЕРЕЈСКУ ЛИТУРГИЈУ У ХРАМУ СВЕТОГ НИКОЛЕ У МИРОСАЉЦИМАУ суботу, 25. априла 2015. године, када наша Црква прославља преподобног Василија Исповедника, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Николе у Миросаљцима, намесништво Колубарско-посавско. Епископу је саслуживало монаштво и свештенство шумадијске епархије.

Пре почетка Литургије Владика Јован освештао је палионицу за свеће. Овом приликом Шумадијски Првојерарх одликовао је пароха миросаљачког, јереја Зорана Ивановића, чином протојереја, напоменувши да се одликовања у Цркви не дају на гордост, већ на смирење и подстрек за још већи труд и жртву и усрдније служење Господу.