Чланци поређани по датуму: субота, 17 мај 2014

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Ako желите да будете донатор за реализацију програма Црвеног крста Србије, то можете учинити по доле наведеном упутству, на назначене адресе. Унапред хвала на разумевању и доброј вољи.

Грађани угрожени због невремена и поплава могу да позову са свог мобилног телефона број 112 како би затражили хитну интервенцију. Позив броја 112 је бесплатан, а може се позвати са свих мрежа и са телефона без СИМ картице. Позив се преусмерава на бројеве кризног штаба.

Сектор за ванредне ситуације МУП-а Србије отворио је и трећу телефонску линију за евакуацију и помоћ угроженима у поплавама - 011/2741-157, саопштено је из МУП-а.

Апел

Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве

свему свештенству, монаштву и верном народу, као и свим људима добре воље

Са великом забринутошћу и болом у души, али и са непоколебивом вером у љубав и милост Божју, обраћамо се свему свештенству, монаштву и верном народу наше свете Цркве, као и свим људима добре воље, поводом катастрофалних поплава и страшног страдања толиких породица у Србији, Републици Српској и читавом региону, и позивамо све, а у првом реду наше свештенство, да покажу хришћанску и људску солидарност са свима пострадалима и угроженима, да активно и пожртвовано учествују у одбрани насељених места и витално важних објеката од разорне стихије, и да пруже уточиште, помоћ у храни, одећи и лековима, материјалну и сваку другу подршку својим ближњима.

Посебно апелујемо на браћу свештенике и свештеномонахе да умноже молитве, да током идућих дана свакодневно врше молебан у време безведрија и да буду међу првима у редовима оних који сведоче љубав Христову притичући у помоћ пострадалој браћи и сестрама. Као пример за углед наводимо даноноћну акцију спасавања народа коју спроводе државни врх и државне службе (војска, полиција, жандармерија и друге), као и сви наши суграђани који добровољно учествују у тој богоугодној и племенитој акцији, често излажући опасности и сопствени живот.