Чланци поређани по датуму: субота, 01 децембар 2018

СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА У СТАНОВУУ суботу, 1. децембра 2018. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, служена је света тајна јелеосвећења у храму Светог Пантелејмона у Станову са почетком у 15 часова.

“Ако је неко међу вама болестан, нека призове презвитере црквене, и нека се они помоле Богу за њега, па ће молитва праведника исцијелити оне који траже од Бога исцјељење”, (Јак. 5,14).

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА И ЛИТУРГИЈСКО КРШТЕЊЕ У ХРАМУ СВЕТОГ АРХАНГЕЛА ГАВРИЛА У АРАНЂЕЛОВЦУПрвог децембра 2018. године, испред храма Светог архангела Гаврила у Аранђеловцу (Буковичка црква), свештенство и верни народ дочекао је свога Архијереја Јована шумадијског, а потом су сви скупа уз појање хора “Света Анастасија Српска” из Аранђеловца, богобојажљиво и са молитвама на уснама ушли у овај храм ишчекивајући почетак свете архијерејске Литургије. Након облачења Епископа, уследила је света тајна крштења и миропомазања маленог Андреја, сина јереја Милоша Маринковића свештеника из села Бања код Аранђеловца. Његовом Преосвештенству саслуживали су архијерејски намсеник орашачки, протојереј - ставрофор Мићо Ћирковић, протојереј-ставрофор Зоран Алексић, протојереј Милован Ранковић, протонамесник Александар Миловановић, протођакон Иван Гашић и ђакон Александар Бабић.