Чланци поређани по датуму: среда, 04 децембар 2019

ТРИБИНА О БОЛЕСТИМА ЗАВИСНОСТИ И СЕКТАМА У ЛАЗАРЕВЦУУ среду, 4. децембра 2019. године, у свечаној сали парохијског дома у Лазаревцу, одржана је трибина посвећена горућим проблемима међу младима данас, а то су болести зависности и интернет врбовање омладине од стране савремених секти.

ХРАМОВНА СЛАВА МАНАСТИРА КАЛЕНИЋАУ среду, 04. децембра, када наша света Црква молитвено прославља Ваведење Пресвете Богородице у храм Господњи, своју славу прославила је наша велика средњевековна светиња – манастир Каленић.

Литургијским сабрањем је началствовао Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован уз саслуживање: протојереја-ставрофора Саве Арсенијевића, протојереја-ставрофора Животе Марковића, протојереја-ставрофора Милована Антонијевића, протојереја-ставрофора Мирослава Филиповића, протојереја Драгослава Цветковића и протођакона Ивана Гашића.

НА ПРАЗНИК ВАВЕДЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ ПРИЧЕСТИЛИ СЕ ОСНОВЦИ У ХРАМУ СВЕТОГ ПРОРОКА ИЛИЈЕ У ГОРЊОЈ ТРНАВИПразник Ваведења Пресвете Богородице прослављен је у храму Светог пророка Илије у Горњој Трнави светом Литургијом којој су присуствовали ученици локалне основне школе.

Литургију је служио протојереј-ставрофор Слободан Богојевић у присуству великог броја дечице, као и мноштва народа и вероучитеља Марка Петровића и Зорице Марковић, који су довели дечицу на причешће и помагали у црквеном појању, служењу и касније послужењу деце.

ПРИЧЕШЋЕ ОСНОВАЦА ИЗ МАЛОГ КРЧМАРА НА ПРАЗНИК ВАВЕДЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕУ среду, 4. децембра 2019. године, на празник Ваведења Пресвете Богородице, ученици ОШ “Карађорђе” из Раче, подручног одељења у Малом Крчмару, учествовали су у евхаристијској радости заједно са својим родитељима, вероучитељем и парохијанима Малог Крчмара. Свету Литургију служио је јереј Ивица Камберовић.