Чланци поређани по датуму: субота, 11 мај 2019

ЦЕНТРАЛНО ТЕЛО ЗА ДОВРШЕЊЕ СПОМЕН-ХРАМА СВЕТОГ САВЕРедовно годишње заседање Централног тела за довршење Спомен-храма Светог Саве на Врачару одржано је 11. маја 2019. године у Парохијском дому Спомен-храма.

После поздравне речи Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, председника Одбора за завршетак градње и унутрашњег уређења Спомен-храма Светог Саве на Врачару, извештај о активностима у Спомен-храму поднео је настојатељ Храма и викар Патријарха српског, Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, док је извештај о радовима на мозаичкој декорацији Храма поднео г. Николај Мухин, шеф уметничког тима и руководилац радовима.

БДЕНИЈЕ У ХРАМУ СВЕТИХ МИРОНОСИЦА НА ВАРОШКОМ ГРОБЉУ У КРАГУЈЕВЦУУ навечерје суботе 11. маја 2019. године, пред недељу Мироносица на Варошком гробљу, и дан када Српска православна црква прославља Светог Василија Острошког чудотворца, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је свечано бденије поводом славе храма уз саслужење свештенства Саборнe цркве у Крагујевцу. Старешина храма на Варошком гробљу протојереј – ставрофор Зарије Божовић је са верним народом у 17 часова дочекао Преосвећеног Владику и тиме је почело свечано богослужење поводом славе храма. Лепоти празника је допринело појање и учествовање у богослужењу верног народа.

СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА У ДЕСИМИРОВЦУУ суботу, 11. маја 2019. године, у навечерје празника Светог Василија Острошког, у храму Свете великомученице Недеље у Десимировцу обављена је света тајна јелеосвећења. У искреној и братској љубави свету тајну обавили су протојереји Милан Томић и Дејан Петровић, протонамесник Гојко Марковић и јереји Милан Петровић и Мирко Шиљковић.

СВЕТИ АРХИЈЕРЕЈСКИ САБОР НАСТАВИО РАД У БЕОГРАДУНајвише јерархијско представништво Српске Православне Цркве наставило је рад 11. маја 2019. године у Сали за одржавање седница Светог Архијерејског Сабора у Патријаршијском двору у Београду под председавањем Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја.

Преузето са званичне интернет презентације СПЦ-а