Чланци поређани по датуму: петак, 10 април 2009

ВЕРОНАУКА У ЈАГОДИНСКИМ ВРТИЋИМА Могло би се рећи да традиционално већ пет година уназад јагодински вероучитељи на челу са Борисом Милосављевићем сарађују са дечијим вртићима и деци предшколског узраста кроз игру, бојање, цртање, библијске приче, песму шире благу вест хришћанства.

Ове школске године је и направљен и један корак напред, па су почев од октобра три ученика гимназије Јелена Спремо, Ивана Миљковић и Илија Цветковић, који иначе похађају часове веронауке у Гимназији, спремљени и обучени да и они раде са децом из предшколске установе при ОШ ''Рада Миљковић''. Наравно овај труд је обостран уз велику подршку директорке јагодинских вртића госпође Весне Остојић, са којом је вероучитељ Борис Милосављевић започео сарадњу још 2004. године док је она још увек радила као васпитач предшколаца.

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСВА МЛАДЕНОВАЧКОГ НАМЕСНИШТВАУ петак 10. априла шесте недеље Великог поста, када Света Црква прославља преподобног Илариона Исповедника, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Литургију Пређеосвећених дарова, уз саслужење високопреподобног архимандрита Алексеја (Богићевића), свештенства младеновачког намесништва и двојице ђакона, у храму преноса моштију светог оца Николаја у Ковачевцу недалеко Младеновца.