Чланци поређани по датуму: недеља, 22 децембар 2019

ДЕТИЊЦИ ПРОСЛАВЉЕНИ У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУСваке године, традиционално, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован на Детињце служи свету архијерејску Литургију у храму Светога Саве на Аеродрому. Преосвећеног су у недељу, 22. децембра 2019. године, испред цркве дочекали свештеници, чтечеви, и небројани народ, а посебно најмлађи верници.

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
ЕПАРХИЈА ШУМАДИЈСКА
ХРАМ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ПАНТЕЛЕЈМОНА У СТАНОВУ

Са Благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, братство храма Светог великомученика Пантелејмона обавештава вернике да ће се у суботу 28. децембра 2019. године са почетком у 15 часова служити

СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА.

Сутрадан, на празник МАТЕРИЦЕ, 29. децембра у 9 часова служиће се света Литургија на којој ће сви који су присуствовали светој тајни јелеосвећења моћи да приступе светој тајни Причешћа.

“Ако је неко међу вама болестан, нека призове презвитере црквене, и нека се они помоле Богу за њега, па ће молитва праведника исцелити оне који траже од Бога исцељење” (Јак. 5, 14).

На свету тајну јелеосвећења понети списак имена живих слугу Божијих за чије здравље ћемо се помолити. Њихова имена биће поменута и на светој Литургији.

НА ЗДРАВЉЕ И СПАСЕЊЕ!

ПРИЧЕШЋЕ ЈАГОДИНСКИХ УЧЕНИКА НА ПРАЗНИК ДЕТИЊЦИНа дана када наша света мајка Црква прославља Зачеће свете Ане, као и дечији празник Детињци, у Старој јагодинској цркви свету Литургију служио је јереј Милош Ћирић уз саслужење протојереја-ставрофора у пензији Радомира Ракића.

ДЕТИЊЦИ ПРОСЛАВЉЕНИ У СТАНОВУУ недељу 27. по Духовима, на празник Зачећа свете Ане, служена је света Литургија у храму Св. Пантелејмона у Станову. Началствовао је протојереј Горан Ђерковић а саслуживао је ђакон Недељко Дикић.

За певницом су појали: протојереј Сретко Петковић и г. Душан Баловић.

ДЕТИЊЦИ ПРОСЛАВЉЕНИ У БАЊИ КОД АРАНЂЕЛОВЦАДана 22. децембра по новом, а 9. децембра по старом календару, када наша света православна Црква прославља Зачеће свете Ане, мајке Пресвете Богородице, мало али изабрано стадо окупило се у храму Светог пророка Илије у селу Бањи крај Аранђеловца да узме учешћа у светим тајнама Христовим.