Чланци поређани по датуму: недеља, 09 децембар 2018

КОНЦЕРТ ЛАЗАРЕВАЧКОГ ХОРА “СВЕТИ ДИМИТРИЈЕ”У Лазаревцу, 09. децембра 2018. године, у храму Светог великомученика Димитрија, одржан је целовечерњи концерт црквеног хора “Свети Димитрије”, под диригентском палицом протонамесника Владимира Стојковића. Овим концертом почела је прослава манифестације “Дани Колубарске битке”, која се у нашем граду већ дужи низ година обележава од деветог до петнаестог децембра.

Поред наведеног, повод за одржавање концерта била је и прослава петнаестогодишњице постојања и рада хора “Свети Димитрије”.

ВЛАДИКА ЈОВАН У ТОПОЛИ: “БОГ ВОЛИ И РАДУЈЕ СЕ КАДА ЉУДИ ОДГОВОРЕ НА ЊЕГОВ ПОЗИВ”Преосвећени Владика Јован служио је данас, 9. децембра 2018. године, на дан светог Алимпија Столпника, свету архијерејску Литургију у Карађорђевој цркви у Тополи. Саслуживали су архијерејски намесник опленачки протојереј - ставрофор Миладин Михаиловић, протојереј - ставрофор Радоман Бубања, протонамесници Слободан Радивојевић, Остоја Пешић и Александар Петровић, јереј Марко Стевановић и ђакони Урош Костић и Стеван Илић. За лепо појање заслужни су професор Немања Старовлах и ученици Богословије “Свети Јован Златоусти” из Крагујевца.