Чланци поређани по датуму: субота, 15 септембар 2018

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ВЕРНИКА ПАРОХИЈА БЕЛОШЕВАЧКИХ ИЗ КРАГУЈЕВЦА У недељу 16. септембра 2018. године, Ц.О. Белошевац из Крагујевца, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, организовала је поклоничко путовање храмовима и манастирима Епархије сремске.

Парохијани овог насеља али и других насеља из града, који су се у великом броју одазвали позиву своје цркве, кренули су на ово душекорисно путовање.

ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА ЗА ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У БЕЛИЧКОМ НАМЕСНИШТВУУ току друге недеље септембра, школске 2018/2019. године, у храмовима беличког намесништва служен је молебан - Призив Светога Духа за успешан почетак нове школске године. Учешћа у овом молитвеном чину узели су вероучитељи и велики број ученика основних и средњих школа са учитељима, наставницима и професорима.
Треба напоменути да сви они нису само присуствовали молебану, већ су активно учествовали, а деца су са пуно молитвене радости одговарала на јектеније.

Присутни су се у име свих ученика и наставника својих школа помолили за срећан почетак школске године и примили благослов свештеника за успешан рад и сваки напредак на светом и богоугодном путу просвећивања, образовања и васпитања.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЦРКВИ СВЕТОГ САВЕ У СИОКОВЦУУ суботу, 15/2. септембра 2018. године, када наша Црква празнује светог мученика Маманта и светог Јована Посника, патријарха цариградског, Владика шумадијски Г. Јован посетио је и служио свету архијерејску Литургију у селу Сиоковцу, у цркви посвећеној светом Сави. Светој Литургији саслуживали су: архијерејски намесник белички, протојереј-ставрофор Небојша Младеновић, игуман јошанички архимандрит Евтимије, свештеник Миливоје Димитријевић, свештеник Борис Милосављевић, протођакон Иван Гашић, протођакон Нинослав Дирак, као и чтечеви Бојан Тодоровић и Младен Алексић.