Чланци поређани по датуму: понедељак, 14 октобар 2019

ПРАЗНИК ПОКРОВ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ ПРОСЛАВЉЕН У РЕСНИКУОва 2019. година велика је и значајна за сав српски православни народ, али посебан значај има за вернике Ресника. Поред великог јубилеја 8 векова самосталности Српске Православне Цркве, ми прослављамо још 2 за нас значајна јубилеја, а то су 130 година наше цркве у Реснику и 300 година од досељавања првих житеља у Ресник.

ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У БАРОШЕВЦУУ понедељак, 14. октобра 2019. године, када Црква прославља празник Покрова Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је архијерејску Литургију у Барошевцу, поводом храмовне славе. Епископу је саслуживало монаштво и свештенство колубарско-посавског намесништва. И овог пута литургијско сабрање увеличано је појањем Србских православних појаца.

ПОКЛОНИЧКO ПУТОВАЊE У ОРГАНИЗАЦИЈИ ЦO ПАЛАНАЧКЕ ПРИ ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИОве године црквена општина при храму Свете Петке из Смедеревске Паланке организовала је поклоничко путовање у манастир Покрова Пресвете Богородице – Ђунис, за овај велики и у народу веома поштовани празник.

ПОКРОВ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У ПАРОХИЈИ ЈАРУШИЧКОЈПразник Покров Пресвете Богородице прослављен је свечано трећи пут заредом као слава Кола српских сестара парохије јарушичке.

Празничну радост Богородичиног молитвеног покрова у парохију јарушичку донело је служење свете Литургије, у којој је, на челу са јарушичким свештеником Младеном Ђурановићем, узело учешћа шездесетак верника. После причешћа Светим Христовим Тајнама, Богородици у част пререзан је колач који је припремила Горица Рафајловић из Великог Крчмара.