Чланци поређани по датуму: понедељак, 12 мај 2014

Ко се, ако не деца, највише радује животу, доживљавајући га као највећи Божији дар. Бити дете је привилегија, али је и рад са децом исто тако привилегија. Сви ми, учествујући са нашом децом у такмичењу из Православног катихизиса, дођосмо до полуфинала и финала такмичења за средње школе, које ће се одржати 17. маја у Богословији “Светог Јована Златоуста” у Крагујевцу са почетком у 11 часова.

СВЕТА ЛИТУРГИЈА НА РУШЕВИНАМА МАНАСТИРА КАСТЕЉАНАУ суботу, 3. маја, када прослављамо преподобног Теодора Трихина, светог Јоасафа Српског и светог Николаја Жичког, Благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована служена је Света Литургија на остацима цркве Светог великомученика Георгија Манастира Кастељана у Неменикућама подно Космаја. Служењу Свете Литургије началствовао је протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић, парох сопотски, уз саслужење јеромонаха Саве, сабрата Манастира Тресије и јереја Горана Лукића, пароха неменикућског.

ЈАВНИ ПОЗИВУ оквиру активности за обележавање сто година од Првог светског рата, Савез потомака ратника Србије од 1912.-1920. са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, објављује

ЈАВНИ  ПОЗИВ

за слање фотографија и учествовање у стварању портала

„АЛБУМ СЕЋАЊА НА НАШЕ ПРЕТКЕ ИЗ ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА“