Чланци поређани по датуму: четвртак, 21 мај 2015

СУСРЕТ ДЕЦЕ БЕОГРАДСКИХ И СОПОТСКИХ ОСНОВНИХ ШКОЛА У ПОРТИ НЕМЕНИКУЋСКЕ ЦРКВЕБлагословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, на дан празновања Св. пророка Јеремије, 14.маја 2015.године, уприличен је сусрет и целодневно дружење деце која похађају часове Веронауке из Београда, Сопота и Неменикућа.

Дружење је започето Евхаристијским сабрањем у Манастиру Тресије, а Свету Литургију служио је Архијерејски намесник космајски, протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић уз саслужење пароха неменикућског, јереја Горана Лукића и ђакона Вука Мајторовића-Митрополија београдско-карловачка. Радост евхаристијског сабрања пренета је касније у порту цркве Св апостола Петра и Павла у Неменикућама, где су децу из Београда срдачно дочекало око 60 њихових вршњака из Сопота и Неменикућа заједно са својим вероучитељима Јеленом Четник и Бојаном Милановићем, протом Љубишом Смиљковићем и надлежним парохом Гораном Лукићем, као и представницима сопотске Основне школе.

ХРАМОВНА СЛАВА И ЛИТУРГИЈСКО КРШТЕЊЕ У БАРАЈЕВУНедеља, 10. мај 2015. године, био је дан светог сабрања верног народа Барајева и околине у храму Спаљивања моштију Светог Саве. Тога дана Његово Преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску литургију поводом храмовне славе. Саслуживали су свештеници: протојереј-ставрофор Славко Божић, протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић, јереј Владимир Димић, јереј Драган Поповић, протођакон др Дамјан Божић, протођакон Иван Гашић и ђакон Дарко Павловић.