Чланци поређани по датуму: понедељак, 25 април 2016

ЦВЕТИ – СТАРА ЦРКВА У КРАГУЈЕВЦУУ Цветну Недељу 24, априла 2016. године, Епископ шумадијски Г. Јован, служио Свету Архијерејску Литургију у храму Силаска Светога Духа, односну у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу.

Епископу су саслуживали ректор крагујевачке Богословије протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, Архијерејски намесници крагујевачки и лепенички протојереји-ставрофори мр Рајко Стефановић и Саво Арсенијевић, старешина Светотројичког храма протојереј Милић Марковић, јереји проф. Владан Костадиновић и Дејан Марковић.

14. ИЗЛОЖБА ДЕЧЈИХ РАДОВА „ХРИСТОС ВАСКРСЕ“ У МЛАДЕНОВЦУОвогодишња, четрнаеста по реду, изложба дечјих радова „Христос васкрсе“ у Младеновцу по четврти пут је организована у парохијском дому храма Успења Пресвете Богородице. Уз благослов Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована и подршку братства нашег храма, а у организацији младеновачких вероучитеља, изложба је отворена након вечерњег богослужења на Врбицу.

ПРОСЛАВЉАЊЕ ВРБИЦЕ И ПРАЗНИКА ЦВЕТИ У АРАНЂЕЛОВЦУ - ПРИРЕДБА „У СУСРЕТ ВАСКРСУ“У свим храмовима орашачког намесништва свечано је прославњена Врбица и одслужена Света Литургија на празник Цвети. Деца и верни народ су заједно са својим свештенством прославили овај празник у храму Светих Апостола Петра и Павла у Аранђеловцу. Празник је прославњен служењем празничног бденија и свечаном литијом у којој су се нарочито истакли наши најмлађи суграђани.