Чланци поређани по датуму: петак, 29 април 2016

ВЕЛИКА СУБОТА У ХРАМУ СВ. ВЕЛИКОМУЧЕНИКА И ИСЦЕЛИТЕЉА ПАНТЕЛЕЈМОНА У СТАНОВУНа Велику Суботу Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску литургију у храму Св. великомученика и исцелитеља Пантелејмона у Станову.

Епископу су саслуживали, протојереј-ставрофор Рајко Стефановић, протојереј-ставрофор Синиша Марковић, протонамесник Немања Младеновић, протонамесник Петар Бранковић, протођакон Иван Гашић и ђакон Недељко Дикић.

РАДИОНИЦА ЗА ФАРБАЊЕ ВАСКРШЊИХ ЈАЈАУ понедељак, 25. априла 2016. године, у ОШ “Горан Остојић” одржана је традиционална радионица у шарању васкршњих јаја. Учествовало је једанаест основних школа са територије града Јагодине.

ИЗЛОЖБА ДЕЧИЈИХ РАДОВА „ВАСКРСЕЊЕ ХРИСТОВО“ У ЛАПОВУУ петак 22. априла у 12ч отворена је, по први пут, изложба дечијих радова у парохијском дому Свете Параскеве у Лапову.

Српска Православна Црква својој духовној деци o Васкрсу 2016. године

Васкршња посланица Српске Православне Цркве - Васкрс 2016. године

ИРИНЕЈ

по милости Божјој

Православни Архиепископ пећки, Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски, са свим Архијерејима Српске Православне Цркве –
свештенству, монаштву и свим синовима и кћерима наше свете Цркве: благодат, милост и мир од Бога Оца, и Господа нашега Исуса Христа, и Духа Светога, уз радосни васкршњи поздрав:

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

ВАСКРШЊА ПОСЛАНИЦА ЕПИСКОПА ШУМАДИЈСКОГ Г. ЈОВАНА О ВАСКРСУ 2016. ГОДИНЕ

ЈОВАН

ПО МИЛОСТИ БОЖИЈОЈ ПРАВОСЛАВНИ ЕПИСКОП ШУМАДИЈСКИ
СВЕШТЕНСТВУ, МОНАШТВУ И СВОМ ВЕРНОМ НАРОДУ ОВЕ БОГОМ ЧУВАНЕ ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ, БЛАГОДАТ ВАМ И МИР ОД БОГА ОЦА, БОГА СИНА И БОГА ДУХА СВЕТОГА УЗ СВЕРАДОСНИ ВАСКРШЊИ ПОЗДРАВ:

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕУ послеподневним часовима Велике Среде, у храму светог Саве на Аеродрому је традиционално одслужена Света Тајна Јелеосвећења. Јелеосвећење су извршили јереј Александар Мирковић, протојереј-ставрофор Милан Борота, протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, протојереј Драган Брашанац, протонамесник Немања Младеновић, протонамесник Бранислав Матић, јереј Иван Антонијевић и ђакон Милош Ђурић.

ВЕЛИКИ УТОРАК НА АЕРОДРОМУНа Велики Уторак 26. априла 2016. године, Његово Преосвешенство Епископ шумадијски служио је Свету Литургију Пређеосвећених Дарова у храму светог Саве на Аеродрому. Преосвећеном владици су саслуживали протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, протојереј-ставрофор Милан Борота, протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, јереј Александар Мирковић, као и ђакони Милутин Гашевић и Милош Ђурић.

ВАСКРШЊА РАДИОНИЦА У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ У ЈАГОДИНИНа Велики уторак реализована је радионица под називом „У сусрет Васкрсу“ у просторијама Геронтолошког центра у Јагодини. Веома успешна сарадња поменуте установе и надлежног пароха јереја Милана Ђорђевића настављена је овом радионицом, у којој су учествовали ученици веронауке из средње школе ЕТШ „Славка Ђурђевић“ из Јагодине и становници старачког дома.

ВРБИЦА У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИУ суботу 23. априла када наша Света Црква прославља Лазарево васкрсење у 15:00 часова отпочела је вечерња служба, којом је отпочело прослављање празника „Улазак Господа Исуса Христа у Јерусалим“ познатији у народу као „Врбица“. Прослављање овог празника је увеличао велики број деце, која су у радосно чекала освећење врбових грана. По завршеној вечерњој служби свештенство је испред храма осветило врбове гране, после чега се кренуло у литију око храма.