Чланци поређани по датуму: недеља, 20 октобар 2019

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МИЛОШЕВУУ недељу, 20/7. октобра 2019. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију у селу Милошеву.

Дочекан од бројних верника и свештенства беличког намесништва, Владика је пре свете Литургије осветио нову палионицу свећа, која је сазидана прилозима мештана, а највише прилозима господина Митра Рајковића и господина Младена Стојановића.

СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА У ШУМАРИЦАМАНа дан када наша света православна Црква празнује спомен Светих мученика Сергија и Вакха, верни народ парохије шумаричке, сада већ традиционално, се окупио око свога храма поводом свете тајне јелеосвећења. Уједно навечерјем овога дана се дочекује и спомен Светих новомученика крагујевачких, који су мученички пострадали од стране окултних фашистичких хорди, које озвереног срца, задојени светском, сатанском идеологијом, као некада Османлије, нису разазнавали децу од одраслих, не могући да трпе православног Србина. Али иноверни не зна да “крв душу мије” и да не може уништити живот православног хришћанина за вечност.

НАСТАВЉЕНИ РАЗГОВОРИ О ВЕРИ У МЛАДЕНОВАЧКОМ ХРАМУУ недељу, 20. октобра 2019. год., са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, одржан је након евхаристијског сабрања 6. сусрет у оквиру разговора о вери младеновачког Храма. Овом приликом настављен је циклус, који је окончан након Васкрса. Гост на 6. разговорима био је јереј Марко Дабић, парох СПЦ на Канарским острвима.

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ВАЕРНИКА ИЗ БРЕСНИЦЕЦрквена општина бресничка организовала је у недељу 20. октобра 2019. године поклоничко путовање за своје вернике. Бреснички поклоници су учествовали на светој Литургији у манастиру Ћелије, покрај моштију светог Јустина Ћелијског.

ПОКЛОНИЧКO ПУТОВАЊE У ОРГАНИЗАЦИЈИ ЦO ПРИ ХРАМУ ПРЕОБРАЖЕЊА ГОСПОДЊЕГ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИЦрквена општина преображењска у Смедеревској Паланци водила је педесет путника на поклоничко путовање у манастирe Студеницу, Сопоћане и Ђурђеве Ступове у Старом Расу.