Чланци поређани по датуму: среда, 24 јул 2013

Таков бо нам подобаше Архијереј (Јев 7, 26)

Два десетлећа је прошло од оног дана када је на празник Чудотворне иконе Богородице Тројеручице хиландарске, 25. јула 1993. године, архимандрит Јован (Младеновић), тамо у својој драгој обитељи, лаври студеничкој, месту свог пострига, монаховања и игуманства, уведен у епископско достојанство. А навршила се и цела деценија од када је са западноамеричког епископског трона, тамо у далекој Калифорнији, сишао Епископ Јован, да би одлуком свештеног Сабора Српске православне Цркве, овде у Крагујевцу, првој престоници слободне Србије, у Светоуспењском Саборном храму, устоличен за трећег по реду (од оснивања) архијереја Богом чуване Епархије шумадијске 1. септембра 2002. године.

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДВАДЕСЕТОГОДИШЊИЦЕ АРХИЈЕРЕЈСКЕ СЛУЖБЕ ЕПИСКОПА ШУМАДИЈСКОГ И АДМИНИСТРАТОРА ЖИЧКОГ ГОСПОДИНА ЈОВАНА

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички Господин Јован, на дан Светих мученика Прокла и Иларија, и иконе Пресвете Богородице Тројеручице 25. јула 2013. године, служиће Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму у Крагујевцу у 9 часова. Епископу ће саслуживати Преосвећена Господа Архијереји браничевски Игнатије, и будимљанско-никшићки Јоаникије, многобројно свештенство и монаштво шумадијске и жичке епархије.

МИЛОСТИ ХОЋУ, А НЕ ЖРТВЕУ петак четврти по Духовима (на дан Преподобног Сисоја Великог) Епископ шумадијски Јован служио је Свету Архијерејску литургију у храму Свете Петке у Виноградима.

ВЕРА ЈЕ СЛОБОДА, ПРИНОС, ИЗГРАЂИВАЊЕ, ДАРОВАЊЕУ трећи четвртак по Духовима 18. јула 2013. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу.

ЕПИСКОП ШУМАДИЈСКИ И АДМИНИСТРАТОР ЖИЧКИ ГОСПОДИН ЈОВАН СЛУЖИО ЛИТУРГИЈУ У МАНАСТИРУ ГРАДАЦЊегово Преосвештенсво Епископ шумадијски и администратор жички Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Градац уз саслуживање свештенства и монаштва шумадијске и жичке епархије 17. јула 2013. године, када Црква слави Светог Андреја Критског и Светог свештеномученика Саву Горњокарловачког.