Чланци поређани по датуму: недеља, 06 мај 2012

ВЕЛИЧАНСТВЕН КОНЦЕРТ ЦРКВЕНОГ ХОРА ОПЛЕНАЦ ИЗ ТОПОЛЕ У ХРАМУ СВЕТОГ ЂОРЂА НА ОПЛЕНЦУПетог маја, вече уочи Ђурђевдана, у цркви Св. Георгија на Опленцу у Тополи, Црквени хор “Опленац” је одржао целовечерњи концерт, за који су се сви чланови хора заједно са својим диригентом Г-ђом Маријом Ракоњац приљежно и са великом радошћу, припремали. Ово лепо вече, испуњено лепим појањем тополског хора увеличао је својим присуством, Његово Преосвештенство, Владика Шумадијски Г. Јован.

УЧЕНИЦИ ОШ СВЕТИ САВА У ПОСЕТИ ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У ВИНОГРАДИМАУ четвртак 03. Маја 2012. године, ученици ОШ “Свети Сава” из Крагујевца су посетили свој храм Свете Петке у Виноградима.

Наиме, сваке године приликом празновања Васкрса у овиру школе, ђаци организују добротворну продају Васкршњих честитки, које сами израђују и продају својим родитељима, наставницима и пријатељима. Ове године су одлучили да од прикупљеног новца својој Цркви дарују икону Светог Саве коме је посвећена њихова школа, са жељом да ова икона представља њихово присуство у Цркви, чак и када су они у својим школским клупама, те да он у истину буде њихов молитвеник и заступник пред престолом Господњим.

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕВера без дела је мртва (Јак. 2. 17)

Ове свете речи које су изговорене из устију богоносног апостола Јакова на Њиви Господњој говоре да није потребна нама христијанима само вера или веровање у Бога, већ је потребно и да деламо, да нашу веру делима манифестујемо и надограђујемо. Једно од таквих дела и продуката наше вере се огледа и кроз такмичење из Православног катихизиса (веронаука), које је по трећи пут на нивоу средњих школа града Крагујевца одржано 30. 04. 2012. године у Основној школи “Ђура Јакшић”. Од укупно четири школе колико је учествовало на овом надметању учествовала је и Политехничка школа на моју велику радост и радост свих особља овог училишта. Остали учесници су били: Прва крагујевачка гимназија, Друга крагујевачка гимназија и Музичка школа. Ученици су на овом такмичењу показали своје дело вере а то је глад, жеђ за Богом, љубав и наравно знање.