Чланци поређани по датуму: понедељак, 08 јул 2013

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, на празник Св. апостола Петра и Павла 12. јула 2013. године, у порти неменикућске цркве, осамнаести пут се одржава традиционална културно уметничка манифестација посвећена нашем првом романописцу-романсијеру Миловану Видаковићу, рођеном у Неменикућама.

Програм почиње у 16 часова.

У програму учествују:

  • Академик Матија Бећковић
  • Глумац Танасије Узуновић
  • Солиста Оливер Њего
  • КУД “Шумадија” Влашка

СВЕТА АНАСТАСИЈА СРПСКА, СЛАВА ЦРКВЕ У КОПЉАРИМА КОД АРАНЂЕЛОВЦАПразник свете Анастасије Српске прослављен је свечано 5. јула 2013. године у Копљарима надомак Аранђеловца. У овом малом шумадијском селу 2009. године подигнута је прва црква у Србији посвећена мајци светога Саве- светој Анастасији. Од тада се сваке године мноштво верника сабира око ове светиње, али и око свога Епископа који је и ове године дао пуноћу овом сабрању.

ДУХОВНА ТРИБИНА У ВРБИЧКОЈ ЦРКВИСа благословом Његовог Преосвештенства, Епископа шумадијског Г. Јована, у недељу 30. јуна 2013. године одржана је духовна трибина у сали црквено-парохијског дома Врбичке цркве на тему Црква и савремене информационе технологије. Гост и предавач на овој изузетно посећеној трибини био је презвитер др Оливер Суботић, управник центра за праћење савремених информационих технологија при СПЦ, иначе парох у београдском насељу Жарково.

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТИРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ГЕОРГИЈА У УЖИЦУУ недељу, 07. јула (24. јуна) 2013. године, на дан Рођења Светог Јована Крститеља, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор епархије жичке, Господин Јован служио је Свету Архијерејску литургију у храму Светог великомученика Георгија у Ужицу. Верни народ, у великом броју, смерно је дочекао и добио благослов свог Архијереја.