Чланци поређани по датуму: петак, 28 октобар 2016

ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊЕ У ХРАМУ СВ.ГЕОРГИЈА У ШУМАРИЦАМАСлава нашем човекољубивом Господу, што нас је удостојио да се и ове 2016. године у недељу 23. октобра, сада већ традиционално захваљујући доласку пароха оца Срђана Тешић, нађемо у храму светог Георгија у Шумарицама да примимо помоћ и утеху кроз свету тајну Јелеосвећења. Снисходећи нашим слабостима,као и у време апостола, Господ се служи материјом да дарује благодат Светог Духа која лечи и подиже раслабљене.

У уторак 25. октобра 2016. Његово Преосвештенсво Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Св. Димитрија у Сушици.

Епископу су саслуживали свештеници: протонамесник Небојша Ракић, протонамесник Александар Јовановић, јереј Александар Сенић и ђакон Милутин Гашевић.

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ПОПОВИЋКЕ ПАРОХИЈЕБлагословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, поповићка парохија је организовала поклоничко путовање Манастирима: Дајбабе, Ждребаоник, Острог, Морача и Милешева. Путовање је трајало од вечерњих часова 21. октобра 2016. до вечерњих часова 23. октобра 2016.