Чланци поређани по датуму: недеља, 01 април 2018

ЛИТУРГИЈA ПРЕЂЕОСВЕЋЕНИХ ДАРОВА У ХРАМУ СВЕТОГ ЦАРА ЛАЗАРА У БЕЛОШЕВЦУУ понедељак 02. априла - Велики Понедељак, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Литургију Пређеосвећених дарова у храму Светог цара Лазара у Белошевцу, уз саслужење ректора крагујевачке богословије протојереја-ставрофора др Зорана Крстића, протојереја-ставрофора Милована Антонијевића, протојереја-ставрофора Животе Марковића, протонамесника Дејана Петровића, протођакона Ивана Гашића и ђакона Немање Стојковића.

СТРАСНА СЕДМИЦА У ОРАШАЧКОМ НАМЕСНИШТВУПоследњу седмицу Великог поста коју називамо Велика, Страсна или Страдална седмица је седмица која се састоји од великог броја празника и великог броја догађаја из живота Господа и Спаса Нашега Исуса Христа. Ова седмица је молитвено прославњена у свим храмовима орашачког намесништва.

На Велики понедељак, уторак и среду служене су Свете Пређеосвећене Литургије на којима је присуствовао велики број верника. На Велики четвртак, када се наша Света Црква сећа догађаја омивања ногу Апостолима од стране Господа Христа, установљења Свете тајне Евхаристије тј. Тајне Вечере, натприродне молитве и предаје Господа Исуса Христа у руке грешника у свим храмовина нашег намесништва је одслужена Света Литургија на којој је велики број верника приступио Светој Чаши и тако се сјединио са Христом који је за нас и установио ову Свету тајну.