Чланци поређани по датуму: субота, 27 април 2019

ВАСКРШЊА ПОСЛАНИЦА ЕПИСКОПА ШУМАДИЈСКОГ Г. ЈОВАНА О ВАСКРСКУ 2018. ГОДИНЕ

ЈОВАН

ПО МИЛОСТИ БОЖИЈОЈ ПРАВОСЛАВНИ
ЕПИСКОП ШУМАДИЈСКИ

СВЕШТЕНСТВУ, МОНАШТВУ И СВОМ ВЕРНОМ НАРОДУ ОВЕ БОГОМ ЧУВАНЕ ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ, БЛАГОДАТ ВАМ И МИР ОД БОГА ОЦА, БОГА СИНА И БОГА ДУХА СВЕТОГА УЗ СВЕРАДОСНИ ВАСКРШЊИ ПОЗДРАВ:

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

Српска Православна Црква својој духовној деци о ВАСКРСУ 2019. године

ИРИНЕЈ

по милости Божјој

православни Архиепископ пећки, Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски, са свим архијерејима Српске Православне Цркве – свештенству, монаштву и свим синовима и кћерима наше свете Цркве: благодат, милост и мир од Бога Оца, и Господа нашега Исуса Христа, и Духа Светога, уз радосни васкршњи поздрав:

Христос васкрсе!

ВЕЛИКА СУБОТА У СТАНОВУНа Велику суботу, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог великомученика и исцелитеља Пантелејмона у Станову.

У пуном храму верног народа, заједно са својим Епископом принели смо своје молитве Васкрслом Господу који је на Велику суботу разрушио ад и Васкрсао старозаветне праведнике. Његовом Преосвештенству Епископу шумадијском Господину Јовану саслуживали су: архијерејски намесник крагујевачки протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, протојереј-ставрофор Синиша Марковић, протојереј Горан Ђерковић, протојереј Сретко Петковић, протођакон Иван Гашић и ђакон Недељко Дикић. За певницом су певали протојереј Драгослав Милован и г. Никола Ђурица. Чтецирали су г. Марко Гаљак и г. Стефан Лазаревић.

ПРИЧЕШЋЕ КОРИСНИКА ДОМА ЗА СТАРЕ “ЛУГ” НА ВЕЛИКУ СУБОТУСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована у Дому за старе “Луг” у Ковачевцу постоји, од самог оснивања ове установе, пракса причешћивања корисника. Некадашњи надлежни парох протојереј-ставрофор Милорад Лазић је у току великих постова причешћивао и исповедао вернике у овом дому. Доласком јереја Марка Јефтића на ову парохију, а у договору са власником Дома за старе “Луг” др Владаном Чокићем, одлучено је да се рад са корисницима додатно интензивира.