Чланци поређани по датуму: недеља, 12 мај 2019

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ЦРКВЕНЕ ОПШТИНЕ ПЕТЧАНСКЕ У ПЕТКИПоводом свете тајне јелеосвећења, а у сарадњи са Епархијском Поклоничком агенцијом “Ходочашће” црквена општина петчанска из Петке организовала је путовање до манастира Каленића на светог Василија Острошког.

СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА У МАНАСТИРУ КАЛЕНИЋУ недељу мироносица, 12. маја 2019. године, када наша Света Црква прославља и слави Светог Василија Острошког Чудотворца, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету тајну јелеосвећења и свету архијерејску Литургију у манастиру Каленић.

ХРАМОВНА СЛАВА У ВИНЧИДруга недеља од Васкрсења Христовог посвећена је успомени на жене мироносице које су се удостојиле да прве сазнају најрадоснију вест Васкрсења Христовог. У Винчи надомак Тополе, мештани овог прелепог шумадијског села, окупили су се у храму Божијем који је посвећен овим дивним светитељкама, да учествују у Светој Литургији на којој је началствовао архијерејски намесник опленачки протојереј – ставрофор Миладин Михаиловић.

Њему су у олтару Божијем саслуживали протонамесници Слободан Радивојевић, Бранимир Товиловић, Остоја Пешић, Дејан Динић и ђакони Урош Костић и Стеван Илић.