Чланци поређани по датуму: субота, 25 мај 2019

У КРАГУЈЕВЦУ РЕАЛИЗОВАН ПРОЈЕКАТ “СТОПАМА КИРИЛА И МЕТОДИЈА”У част прославе дана словенских просветитеља Свете браће Кирила и Методија, Богословија “Свети Јован Златоусти” из Крагујевца, низом активности реализовала је пројекат под називом ”Стопама Кирила и Методија”, намењен ученицима крагујевачких основних и средњих школа. Овогодишња манифестација препозната је и подржана од стране Града Крагујевца као пројекат који доприноси развоју културе града.

ВЕНЧАЊЕ ПРИНЦА ДУШАНА И ПРИНЦЕЗЕ ВАЛЕРИЈЕ НА ОПЛЕНЦУЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован у суботу, 25. маја 2019. године, уз саслужење Његовог Преосвештенста Епископа источноамеричког Господина Иринеја, венчао је у Цркви Светог Ђорђа на Опленцу принца Душана Карађорђевића и принцезу Валерију Демузио.

Принц Душан Карађорђевић најмлађи је син кнеза Александра и његове супруге књегиње Барбаре од Лихтенштајна, и унук кнеза Павла Карађорђевића.

ЕПИСКОП ЈОВАН: “ДОСТОЈАНСТВО ЈЕ ВЕРОВАТИ У БОГА”У суботу четврту по Пасхи, 25. маја 2019. године, када наша света Црква молитвено прославља светог Епифанија и светога Германа цариградског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог архангела Гаврила у селу Секуричу. Епископу су саслуживали: протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, протојереј-ставрофор Живота Марковић, протојереј Драгослав Цветковић, протојереј Огњен Гребић и протођакон Иван Гашић.

КЊИЖЕВНИ СУСРЕТИ У БАЈЧЕТИНИУ манастиру Светог Димитрија у Бајчетини, 25. маја 2019. године с почетком у 15 часова, одржан је, по други пут, сусрет песника под називом “Слово Ћирилово”.

Присутни су били књижевници из Русије и Белорусије, Бугарске, Републике Српске, Северне Македоније, Црне Горе и домаћи песници из Србије.

КВИЗ ПОД НАЗИВОМ “ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ” ОДРЖАН У БЕЉАНИЧКОМ НАМЕСНИШТВУУ суботу четврте недеље по Васкрсу (недеља Раслабљеног) дана 25. маја текуће 2019. године, одржан је квиз под називом “Пут, Истина и Живот” за ученике старијих разреда основних школа, на територији бељаничког намесништва Богом нам чуване Епархије шумадијске. Домаћин овог, већ традиционалног, скупа била је као и прошле године ОШ “Павле Поповић” из Вранића на челу са директорком Јелом Стевановић, која нам је својом великом љубављу, пожртвовањем и гостољубивошћу праве мајке обезбедила одличне услове за реализацију овог такмичења.