Чланци поређани по датуму: понедељак, 29 август 2011

ImageУ нашем времену постоји уверење, ако сте против Србије и Срба да сте тиме испунили услов да вам сва врата буду отворена и сви рачуни приступачни. Томе многи не одолевају да се на најлакши начин препоруче, каже познати песник, учесник Шумадијског књижевног сабиралишта на Другим Госпојинским свечаностима Саборне цркве.

На Шумадијском књижевном сабиралишту у оквиру Госпојинских свечаности учествовао је и песник који, како је речено „не само да носи апостолско име него деценијама апостолски служи слову о Србији, српству, о слободи и о крсту“. Реч је о песнику  Матији Бећковићу, са којим смо забележили краћи разговор о разним темама.

ШУМАДИЈСКО КЊИЖЕВНО САБИРАЛИШТЕ – II ВЕЛИКОГОСПОЈИНСКИХ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУПоред летњих духовних светковина студеничких, преображењских празновања манасијских, у славу слова ресавског и многогласног песмопоја у славу Бога Тројичног, црквенонародног саборовања око китњастих миљеа у камену извезених, светиње каленићке; а у ове наше дане овде у Крагујевцу у првопрестолном граду слободне Србије, васпостави се благословом првојерарха Епархије шумадијске Његовог Преосвештенства Епископа Јована и заживе благодаћу и милосрђем Божијим још једно славље духовно: Великогоспојинске духовне свечаности.