Чланци поређани по датуму: недеља, 22 јануар 2017

СВЕТИ ГРИГОРИЈЕ НИСКИ У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму светог Саве на Аеродрому на празник светог Григорија Ниског, 23. јануара 2017. године.

Преосвећеном владици су саслуживали протојереј-ставрофор Милан Борота, протојереј-ставрофор Живота Марковић, јереј Иван Антонијевић и ђакон Милош Ђурић.

ПРАЗНИК СВЕТЛОСТИ И ПРОСВЕЋЕЊА У САБОРНОМ ХРАМУ У КРАГУЈЕВЦУНа Празник Светлости како се назива Празник Богојављења, у Саборном храму у Крагујевцу, Литургијско сабрање предводио је Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, а саслуживали су свештеници овога храма са протојерејем–ставрофором др Зораном Крстићем, ректором Богословије «Свети Јован Златоусти», и старешином Саборног храма протојерејем–ставрофором Заријем Божовићем.

ЗАУПОКОЈЕНА ЛИТУРГИЈА И 40 – ДНЕВНИ ПАРАСТОС ВЕРУОЧИТЕЉУ ДРАГАНУ СТЕПКОВИЋУ У САРАНОВУПоводом четрдесет дана од упокојења вероучитеља Драгана Степковића, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је 17. јануара 2017. године, у родном месту Саранову Свету Архијерејску Заупокојену Литиргију и парастос.

Епископу су саслуживали Архијерејски намесници протојереји-ставрофори Миладин Михаиловић и Сава Арсенијевић, протонамесници Горан Живковић, Дејан Шишковић и Влада Бранисављевић и јереј Дејан Марковић, уз саслужење протођакона Ивана Гашића и ђакона Божидара Васиљевића.

СВЕТА ЛИТУРГИЈА У МАНАСТИРУ ЛИПАРЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је у суботу, 21. јануара 2017. године, Свету Литургију у манастиру Светог великомученика Георгија на Липару.

Епископу су саслуживали протојереј- ставрофор др Зоран Крстић, игуман Петар Драгојловић и протођакон Иван Гашић.

ДВАДЕСЕТ ГОДИНА ДУХОВНОГ НАДАХНУЋА ХОРА ПРИ ХРАМУ СВЕТИХ АПОСТОЛА ПЕТРА И ПАВЛА У ЈАГОДИНИУ организацији братсва храма Светих апостола Петра и Павла у Јагодини, дана 16. јануара 2016. године, реализован је концерт хора поменутог храма под називом „Двадесет година духовног надахнућа“, којим је овај хор обележио овај веома важан јубилеј.

ЈУБИЛАРНО ДЕСЕТО ПЛИВАЊЕ ЗА БОГОЈАВЉЕНСКИ ЧАСНИ КРСТ НА МАРКОВАЧКОМ ЈЕЗЕРУ У МЛАДЕНОВЦУБогојављенско пливање за Часни крст одржано је десети пут на Марковачком језеру у Младеновцу. Ове године је учестовало 60 пливача из целе Србије међу којима је била и једна жена. На Богојављење, тачно у поноћ, Часни крст је унесен у Марковачко језеро од стране старешине братства „Вожд“ Дејана Лазаревића (покретача и организатора догађаја). У подне је одржан молебан који су служили протојереј Спасоје Марковић и јереј Марко Јефтић, а потом су учесници понели Крст до места где се пливало.