Чланци поређани по датуму: петак, 25 јануар 2019

ОДРЖАН КВИЗ ИЗ ВЕРСКЕ НАСТАВЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИУ петак, 25. јануара 2019. године, у ОШ “Херој Иван Мукер” у Смедеревској Паланци одржан је квиз из верске наставе на тему Светог Саве, пошто је цела недеља посвећена њему у ликовном, музичком и стваралачком типу и која се завршава на Савиндан.

ДУХОВНА ТРИБИНА ПОД НАЗИВОМ “СВЕТИ САВА У ИСТОРИЈИ, КУЛТУРИ И ТРАДИЦИЈИ” У АРАНЂЕЛОВЦУДана 25. јануара 2019. године, у сали парохијског дома храма Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу, одржана је духовна трибина под називом “Свети Сава у историји, култури и традицији”. Ово је још један у низу догађаја, поред “Светосавске свите” и многих других догађаја, којим идемо у сусрет прослави празника Првог српског Архиепископа и просветитеља, Светог Саве.

ПОСЕТА МАЛИШАНА ИЗ ВРТИЋА “АВИОНЧИЋ” ХРАМУ СВЕТОГА САВЕНа иницијативу васпитачица и родитеља, малишани који бораве у приватној предшколској установи “Авиончић” на Аеродрому посетили су храм Светог Саве у истоименом насељу.

Наше најмлађе вернике је у име браства храма дочекао вероучитељ ђакон Александар Ђорђевић, а повод за организовани обилазак је предстојећи празник српскога просветитеља и учитеља Светог Саве.

ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У МАНАСТИРУ КАЛЕНИЋУ петак 25. јануара 2019. године, када наша света Црква прославља свету мученицу Татијану, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију у манастиру Каленић.

Преосвећеном су саслуживали: протојереј-ставрофор Сава Арсенијевић, протојереј-ставрофор Живота Марковић, јеромонах Тихон, протојереј Драгослав Цветковић, јереј Борис Миливојевић и ђакон Урош Костић. Молитвено сабрање су својим слаткопојем улепшали чланови певачког друштва “Србски православни појци” из Београда.