Чланци поређани по датуму: среда, 29 октобар 2014

ДВАНАЕСТА ДУХОВНА ТРИБИНА У МЛАДЕНОВАЧКОМ ХРАМУДана 28. октобра 2014. године у Свечаној сали парохијског дома храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, организована је Духовна трибина на којој је говорио протојереј-ставрофор др Велибор Џомић. Тема је била: „Страдање СПЦ и српског народа у 20. веку“. Ово је за непуне две године већ дванаеста трибина у организацији младеновачке Цркве, а сусрети се организују од октобра до априла месеца. Братство храма, на челу са Архијерејским намесником протојерејем Жељком Ивковићем, одлучило се на организовање трибина, пошто је постојала велика жеља и потреба верујућих Младеновчана да чују и разговарају са еминентним личностима нашег црквеног и културног живота. Организовање ове Духовне трибине у потпуности је преузело братство храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу.

ОСВЕЋЕНЕ ЗВОНА ЗА ХРАМ СВЕТОГ ЈОВАНА КРСТИТЕЉА У ЈОВАНОВЦУУ уторак 28. октобра 2014. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, у присуству великог броја верника и уз саслужење свештенства, освештао је ново црквено звоно за храм у изградњи у Јовановцу који се налази надомак града Крагујевца.

ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊЕ У ПЕТРОПАВЛОВСКОЈ ЦРКВИ У АРАНЂЕЛОВЦУОд 2004. године, када је освећена црква св. ап. Петра и Павла у Аранђеловцу, сваке године на дан преподобне мајке Параскеве, 27. октобра 2014. године, у овом храму се служи света тајна Јелеосвећења.