Чланци поређани по датуму: четвртак, 19 април 2012

Од Светле суботе у данима пред нама са благословом Његовог преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована почиње први круг квиз такмичења из Православног катихизиса за ученике средњих школа на простору православне епархије шумадијске.

Такмичење има за циљ, васпитање за живот, кроз игру при томе стављајући посебан акценат да се што више школа – деце активно укључи. Афирмишући слободу дечије личности ка стваралачком изражавању и заједништву. Заједништву кроз љубав према другом ближњем, које свој почетак и пуноту има у Цркви, тј. у Литургијском сабрању у Духу Љубави. Ово чинећи ми сведочимо и причасници смо образовања по Образу Христовом.

ПОЛАЗНИЦИ ВЕРОНАУКЕ ИЗ БЕЧА УПОЗНАЛИ СВЕТИЊЕ ШУМАДИЈСКЕ ЕПАРХИЈЕСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, Епархија шумадијска је угостила децу из Беча, полазнике веронауке са својим вероучитељем Мирком Колунџићем. На свом поклоничком путовању кроз Епархију шумадијску посетили су светиње шумадијске, манастире Драчу, Дивостин, Благовештење, Вољавчу, Опленац.

ВАСКРШЊИ ЧАС У ОШ „РАДА МИЉКОВИЋ” У ЈАГОДИНИНа Васкрсни уторак, 17. / 04. априла 2012. године, организован је седми по реду јавни “Васкршњи час” јагодинских вероучитеља под називом “Брига за природу или екологија са православног становишта”.

Ова поучна манифестација одржана је у сарадњи са основним школама Јагодине и околних места. Домаћин је била основна школа “Рада Миљковић” из Јагодине и њени вероучитељи г-ђа Александра и г-дин Младен у сарадњи са директором школе г-дином Бобаном Маровићем.

Учествовала су деца, представници, трећих разреда основних школа уз присуство својих вероучитеља.

УПОКОЈИО СЕ У ГОСПОДУ ДУГОГОДИШЊИ ПАРОХ ДЕСИМИРОВАЧКИ ПРОТОЈЕРЕЈ ПЕТАР МАНИЋНа Велику Среду, 11. априла, своју душу предао је у руке Господу, протојереј Петар Манић у 69-тој години живота.

Отац Пера, како су га звали, рођен је 1942. године у селу Велике Пчелице, надомак Крагујевца у угледној свештеничкој породици.