Чланци поређани по датуму: недеља, 06 септембар 2015

У среду 2. септембра 2015. године, када Света православна црква слави Светог пророка Самуила и Светог свештеномученика Филипа Ираклијског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету архијерејску литургију у храму Светог кнеза Лазара у Белошевцу, уз саслужење протојереја-ставрофора Милована Антонијевића, протојереја-ставрофора Животе Марковића, протојереја Љубомира Радића и ђакона Немање Стојковића.

ШТО ЈЕ СНАЖНИЈА МОЛИТВА, ТО ЈЕ ЉУБАВ ДУБЉАПреосвећени Владика Господин Јован служио је Свету Литургију у Липарском манастиру Светог Великомученика Георгија, у петак, 4. септембра, (када наша Света Црква прославља Светог мученика Агатоника). Преосвећеном Владики су саслуживали јеромонах игуман Онуфрије Вранић и протођакон Небојша Јаковљевић.

МОЛИТВЕНИ ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У АЗАЊИДана 3. септембра 2015. године, када наша Црква прославља и празнује Светог апостола Тадеја, Свету мученицу Васу са децом и Свештеномученика Рафаила Шишатовачког, одржан је молебан са призивом Светог Духа за ученике Основне школе „Радомир Лазић“ у Азањи. Више стотина ученика предвођена својим директором г-ђицом Слађаном Јелић и својим наставницима након првог школског звона се упутило у храм Св. бесребреника и чудотвораца Козме и Дамјана да би се помолили Преблагом Господу нашем Исусу Христу и измолили од њега успех у свом раду и учењу у току ове школске године.