Чланци поређани по датуму: уторак, 04 април 2017

СВЕНОЋНО БДЕЊЕ У МАНАСТИРУ ДИВОСТИНУ четвртак, 06. априла 2017. године, са почетком у 20 часова, поводом манастирске славе , биће служено свеноћно бдење по светогорском типику.

Света Литургија ће бити служена у петак, 07. априла са почетком у 9 часова.

Добродошли да молитвено прославимо благу вест о почетку спасења нашег!

ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У БАЋЕВЦУУ суботу, 1. априла 2017. године, Његово Преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован, служио је у храму Силаска Светога Духа у Баћевцу. Епископу су саслуживали протојереји-ставрофори Видо Милић, Милован Блажић и јереји Милан Дрочић, Стефан Дамњановић и протођакон Иван Гашић, ђакони Зоран Станковић и Зоран Степановић. На литургији је појао хор београдских богослова али и велики број деце на опште одушевљење свих хришћана који су тога дана били у храму.

Владика је на малом входу унапредио баћевачког пароха Милана Дрочића у чин протојереја. Том приликом епископ је поучио новоунапређеног проту да се ово одликовање разликује од овосветских одликовања јер се даје у Цркви и за духовни напредак. Позвао је проту да буде стално у молитви, вери, нади и љубави показујући себе као пример у месту где служи. На крају је владика поручио да ово није награда само за свештеника већ и за његове парохијане.