Чланци поређани по датуму: понедељак, 14 јануар 2013

ЕПИСКОП ШУМАДИЈСКИ И АДМИНИСТРАТОР И МЈЕСТОБЉУСТИТЕЉ ЖИЧКИ ГОСПОДИН Г. ЈОВАН СЛУЖИО У КРАЉЕВУУ недељу по Рождеству Христовом - Недељи Богоотаца, Његово Преосвештенство Господин Г. ЈОВАН, Епископ шумадијски и администратор Епархије жичке, служио је свету Архијерејску литургију у Саборном храму Свете Тројице у Краљеву. Његовом Преосвештенству саслуживали су архимандрит Арсеније, протојереј-ставрофор Љубинко Костић, Архијерејски заменик, протојереј-ставрофор Мирослав Јаковљевић, Архијерејски намесник жички, братство храма Свете Тројице и ђакони из Краљева.

БОЖИЋНИ КОНЦЕРТ У ЈАГОДНИУ среду, 09. јануара, када Црква прославља Рођење Богомладенца и светог првомученика и архиђакона стефана, црква Св. ап. Петра и Павла је својим верницима и грађанима Јагодине подарила Божићни концерт.

У Културном центру публици су се представили и предивном песмом је даривали: Ансамбл за рану музику “Слатка фрула” из Београда, под руководством професора Љубомира Димитријевића, Женски црквен хор при храму Св. ап. Петра и Павла, Певачка група Трифуновић из Јагодине, Школа за традиционално певање при храму Св. ап. Петра и Павла и Богдан Марковић, фрулаш из Јагодине.

У петак тридесет други по Духовима (на дан Светих 14. 000 витлејемске деце побијене од стране Ирода) Његово Преосвештенство, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у Виноградима.

У беседи на Еванђеље Преосвећени нас подсећа да је Божић основа свих празника – празник над свим празницима, који нам открива чудесну Љубав Божију – Бога Који постаје Човек не престајући бити Бог да би људи постали богови Његовом благодаћу.

РУКОПОЛОЖЕЊЕ У ЛАЗАРЕВЦУ У четвртак, 10. јануара 2013. године, када Црква прославља Светих 20. 000 мученика Никомидијских, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију, у храму светог великомученика Димитрија у Лазаревцу.

Епископу су салуживали Архијерејски намесници, колубарско-посавски, Златко Димитријевић, протојереј-ставрофор и младеновачки, Жељко Ивковић, јереј; протојереји, Мирко Тешић, Марко Митић и Александар Новаковић, јереј Зоран Врбашки и ђакони Иван Гашић и Никола Урошевић. Овом приликом Владика шумадијски Г. Јован рукоположио је у чин ђакона Родољуба Војиновића из Медошевца, дугогодишњег вероучитеља Колубарско-посавског намесништва.

ТРЕЋИ ДАН БОЖИЋА СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У КОРИЋАНИМА Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован на дан Светог првомученила и архиђакона Стефана, служио је Свету Архијерејску Литургију у крагујавачком насељу Корићани. Божићну посланицу Његовог Преосвештенства верном народу прочитао је старешина храма протојереј Милорад Тимотијевић.

НА ДРУГИ ДАН БОЖИЋА ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У СТАНОВУЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован на други дан Божића служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог великомученика Пантелејмона у Станову.

Божићну посланицу Његовог Преосвештенства верном народу прочитао је старешина храма Свете Петке у Виноградима, протонамесник Драган Брашанац.