Чланци поређани по датуму: четвртак, 24 мај 2018

“СВЕТИ КИРИЛО И МЕТОДИЈЕ – СЛОВО, РЕЧ И ПЕСМА” У МАНАСТИРУ ДИВОСТИНУУ оквиру прославе дана словенских просветитеља Свете браће Кирила и Методија, Богословија “Светог Јована Златоуста” у сарадњи са Центром за стручно усавршавање запослених у образовању у Крагујевцу, организовала је пројекат под називом “Свети Кирило и Методије – слово, реч и песма”.

Пројекат је био намењен ученицима крагујевачких основних и средњих школа и трајао је два дана, 24. и 25. маја.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ ВИНОГРАДИУ петак 25. маја 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради. Епископу су саслуживали протојереј Драган Брашанац и ђакон Милутин Гашевић.

СВЕТИ РАВНОАПОСТОЛНИ КИРИЛО И МЕТОДИЈЕ ЛИТРУГИЈСКИ ПРОСЛАВЉЕНИ У САБОРНОМ ХРАМУНа дан светих апостола Кирила и Методија, и светог Никодима, архиепископа српског, 24. маја 2018. године, служена је Света Литургија у Крагујевачком Саборном храму.

Литургију је служио протојереј – ставрофор Зарије Божовић, старешина храма, уз саслужење ђакона Милоша Павића.

Радост овог великог празника употпуњена је учешћем у Светој Литургији великог броја ученика верске наставе из ОШ “Радоје Домановић”.